Milos Bikovic

Miloš je rođen 1988. u Beogradu. Jedan je od najpopularnijih mladih glumaca u Srbiji i na prostoru SFRJ zahvaljujući glavnoj ulozi fudbalera u istorijskom filmu i seriji „Montevideo: Bog te video' i nastavku „Montevideo, vidimo se', koji je dobio mnoge nagrade i oborio sve rekorde gledanosti u Srbiji.
Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu a na istom je sada na doktorskim studijima. Od 2012. predaje glumu. Debitovao je 2004. u popularnoj srpskoj TV seriji „Stižu dolari', a njegova filmografija broji više od 15 filmova i serija: „Bela lađa', „Vratiće se rode', „Mešano meso', „šešir profesora Koste Vujića', „Kad ljubav zakasni', „Samac u braku'… Film „Bićemo prvaci sveta', producenata serijala „Montevideo', a u kojem Biković igra poznatog košarkaša Radomira šapera, imao je premijeru u februaru 2015.
Uz filmove i serije, Biković igra u Beogradskom Dramskom i Narodnom pozorištu u Beogradu. U 2014. se pojavio u spotu popularne srpske pevačice, koji je i režirao i montirao.
U Rusiji je debitovao u filmu 'Sunčanica', gde je igrao Barona Nikolaja Aleksandrovica Gulbe-Levitskog. Posle toga je snimao nastavak drame „Bezdušni', film koji režirao Roman Prigunov po bestseleru Sergeja Minaeva. U filmu „Bezdušni 2' Biković je igrao Romana Belkina, drugu glavnu ulogu. Nakon premijere filma u bioskopima, Miloš je postao popularan u Rusiji, a ruski magazin Vogue ga je nazvao novim seks simbolom ruske kinematografije.
Njegova popularnost raste iz dana u dan, a danas ga na društvenim mrežama prati više od 300.000 ljudi.
Dobitnik je mnogih nagrada: 2011. najvažnija nagrada srpskih kinematografa za najbolju glavnu ulogu u filmu „Montevideo', na filmskom festivalu u Nišu; 2011. i 2012. „Person of the Year' srpskog magazina Hello; 2013. nagrada „Marul', u Splitu, za naslovnu ulogu u predstavi „Moj sin samo malo sporije hoda' i „Zlatna značka Srbije za doprinos u kulturi' Kulturno-prosvetne zajednice Srbije; 2014 „Nagrada za umetničko ostvarenje u predstavama Beogradskog dramskog pozorišta'.