Milutin Karadzic

Mima Karadžić , srpski i crnogorski glumac i producent, rodjen je u Bijelom Polju 1955. Godine.
Dečačke dane, mladost, osnovnu i srednju školu završio je u Nikšiću, u gradu u kojem je živjela njegova porodica. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića. Bio je stalni član Pozorišta Atelje 212 od 1986. do 2013. Godine.
Izuzetno je zastupljen i na filmu i na televiziji. Igrao je skoro 70 TV i filmskih ostvarenja. Iako je svestrani glumac, zbog svoje jedinstvene glume i gestikulacije svrstava se u najomiljenije komičare u našoj kinematografiji.
Igrao je u veoma popularnim i gledanim filmovima i serijama: Potera za Sreć(k)om, Sivi kamion crvene boje, Tri karte za Holivud, Policajac sa Petlovog brda, Tesna koža, Hajde da se volimo 3, Boj na Kosovu, Tajna manastirske rakije, Lepota poroka, Vojnici, Davitelj protiv davitelja, M(j)ešoviti brak, Porodično blago, Bolji život, Montevideo, Budva na pjenu od mora, Atomski s desna, Komšije, Biser Bojane i mnogim drugim.
Brojne su i njegove uloge u pozorištu, u kultnim predstavama Ateljea 212 i drugih scena: Maj nejm iz Mitar , Prva bračna noć, Zakleti spasilac davljenika, Sveti Georgije ubiva aždahu, Gorčilo jesi li to došao da me vidiš, Siroti mali hrčki , Kneginja iz Foli-Beržera, Turneja , Opera za tri groša Hamlet u Mrduši Donjoj, Anđela, Tre sorelle itd.
Osnivač je i produkcijske kuće MMPProduction, a producentskim radom je rešio da se bavi, kako sam kaže, da bi svom bratu ( Milan Karadžic, poznati i uspešni reditelj) i sebi omogućio da rade ‘svoj posao’.
Kao ljubitelj dobrog vina oprobao se i u ugostiteljstvu otvorivšu vinariju i restoran u Beogradu.
Živi i radi u Beogradu.